Inspiratie

De coolste parken ter wereld!

16 mei 2018

Een park in de buurt is altijd fijn. Zeker wanneer je geen tuin hebt is een park de ideale uitvalsbasis voor een gezellige middag met vrienden en familie. Geen kwaad woord over het Vondelpark, maar geloof ons het kan spectaculairder. We hebben de vier meest toffe parken voor je op een rijtje gezet. Stuk voor stuk parken die je in je leven gezien moet hebben.

Seoullo 7017 in Seoul

Toch een heel klein stukje Hollandse glorie in deze lijst! Het park is namelijk ontworpen door hetRotterdamse Architectenbureau MVRDV. De voorheen oude, vervallen snelweg moest een nieuwe bestemming krijgen. Aangezien Seoul het uitzicht van hoge gebouwen wil vervangen door meer natuur, was deze snelweg de perfecte nieuwe bestemming voor een groot groen park. En met resultaat!

 

High Line in New York

De grote zus of misschien zelf wel de moeder van Seoullo 7017. Dit opvallende stukje groen opende in 2009 haar deuren in het hippe Manhattan. Het park is gelegen op een 2,3 kilometer lange treinrails die in de jaren dertig gebruikt werd om vlees en gevogelte te vervoeren naar west Manhattan. Nog steeds zijn er delen van de spoorweg terug te vinden in het park.

 

Gardens by the Bay – Singapore

Zoals we van Singapore gewend zijn, een echt meesterwerk! Dat dit uber schone land niet aan half werk doet wisten we al, maar Gardens by the Bay bevestigd dit in alle vormen. Altijd al willen weten hoe Ellis in Wonderland zich heeft gevoeld? Boek een ticket naar Singapore en bezoek dit park! Het heeft namelijk alles weg van een sprookjesachtig attractiepark. Hoe dan ook, bucketlistmateriaal waar je u tegen zegt!

 

KLCC Park – Kuala Lumpur

De Petronas Twin Towers mogen dan de eyecatcher van Kuala Lumpur zijn, maar vlak het KLCC Park niet uit. Weer een staaltje knap aanlegwerk, want heel natuurlijk voelt het niet. Het is een beetje of je in de Aquadome van Centreparcs terecht ben gekomen. Al verkies ik dan Kuala Lumpur nog altijd boven een stukje bebost Nederland. Het park ligt trouwens tegen de towers aan, kun je na de selfies te hebben gemaakt met de torens  nog even lekker door het park struinen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

dertien + twee =