Inspiratie Wat te doen met groen

De leukste groene hotspots in Rotterdam

15 april 2018

Planten geven direct een huiselijk gevoel, zuiveren de lucht en laten je ontspannen. Heerlijk voor thuis uiteraard, maar restaurants pikken deze trend ook op. Er ontstaan soms hele groene oases en ik verzeker je: dat is leuk en heel inspirerend! Die leuke plekjes zie je op Instagram aan de lopende band voorbij komen, maar zelf zo’n leuke hotspot vinden: ho maar! Dat is althans altijd mijn struggle. Om je het zoeken te besparen heb ik de leukste groene restaurants van Rotterdam voor je op een rijtje gezet.

Maak Rotterdam

De beste ideeën ontstaan bij een kopje koffie, dat moet Maak Rotterdam ook hebben gedacht. Zij combineren hun koffiebar met hun creatieve winkel aan de Mathenesserweg. Het leuke is: alles wat in de winkel en koffiebar staat is te koop! Die leuke vetplantjes, Monstera’s, Pilea’s en zelfs dat nostalgische Chinese lantaarnplantje. Dat maakt dat Maak niet alleen bekend staat om de lekkere koffie, maar ook om de mooie kamerplanten. Buiten de verkoop, zorgt het groen vooral voor een huiselijke sfeer. In combinatie met de tweedehands meubels en mooie verlichting is het net of je in een huiskamer zit. En de inrichting; die is een beetje van hunzelf én een beetje van Instagram en Pinterest. Helemaal leuk!

Rauwdouwer

Kan een industrieel interieur ook huiselijk zijn? Nogal ja, bewijst Rauwdouwer. Dat is dan ook precies de functie van het groen: een huiselijk gevoel creëren in een oud kantoorpand gevuld met beton en staal. Samen met Stek de Stadstuinwinkel is het plafond gevuld met vrolijke bungelaars. Ben je fan? Dan heb je geluk, want ze zijn te koop. De rest van het groen heeft eigenaar Loran zelf bij elkaar gesprokkeld en ingericht; komt zijn opleiding Architectuur en Design toch mooi van pas. Van vijgenbomen tot orchideeën en cactussen, in de urban jungle van Rauwdouwer kun je het vinden. De ideale plek voor een lekker hapje eten in een stadse, maar groene omgeving.

Altijd in de Buurt

Er moesten planten in de zaak komen, daar waren eigenaren Roger en Tobias het snel over eens. Voor de sfeer, het huiselijke gevoel en, zo bleek achteraf, voor de geluidsdemping. Beetje bij beetje verzamelden ze hun groene exemplaren bij bouwmarkten, tuincentra en marktjes. Altijd in de Buurt wordt vergroend door Areca’s, Kentia palmen en Epipremnums. De decoratieve boom (inclusief schommel!!) die in de zaak staat mag dan wel niet zo groen zijn, leuk is hij zeker! Een super groene inspirerende hotspot. Je kunt Altijd in de Buurt vinden op het Weena.

Koozie

Een beetje rust in de stad, dat is vaak ver te zoeken. Tot je Koozie aan de Takstraat tegenkomt. Met hun liefde voor de natuur, brengen ze een stukje rust in het nooit slapende Rotterdam. Samen met garden designer Peter Kremer is het groene interieur tot stand gekomen. Niet voor niets, want de bezoekers laten met regelmaat weten de fijne sfeer in het restaurant te waarderen. Ook de planten klagen niet, die laten zo nu en dan hun blijk van waardering zien door te gaan bloeien. Iedereen gelukkig, wat wil je nog meer?

Ballroom

In de hippe Witte de Withstraat vind je Ballroom, een restaurant dat de trend urban jungle meer dan begrepen heeft. Binnen is het al een jungle paradijs met een plantenwand, maar wacht maar tot je de tuin ziet. Chique, hip en groen blijken dus zomaar een hele goede combinatie te zijn.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

15 + een =