Inspiratie

Deze planten zijn dol op de warmte!

3 augustus 2018
yucca rostrata

Bloemen en planten hebben heel wat te verduren met die aanhoudende warmte. Daarom hebben wij vijf echte zonaanbidders geselecteerd. Uiteraard verkrijgbaar in het Waterdrinker Green Trade Center.

1. Alle soorten grassen
Ze staan niet alleen gezellig, helemaal als de wind er lekker doorheen waait, ze kunnen ook nog eens bijzonder goed tegen de warmte. Ander pluspunt; de meeste soorten blijven ook in de winter groen. Echte tuinverfraaiers  dus, als je het ons vraagt.

2. Sinaasappelboompje
Niet gek dat de Citrus Sinensis in de rijtje hoort; het boompje komt namelijk oorspronkelijk uit het warme Middelands zeegebied, Zuidoost Azië en het Midden Oosten. Zet ‘m in de winter onder een afdakje, of – nog beter! – in de schuur.

Sinaasappelboom

3. Yucca rostrata
De palmlelie komt van oorsprong uit Midden-Amerika en behoort tot de plantenfamilie Asparagaceae. Gek op de zon en hoeft niet zoveel water; ideaal met de warmte.

yucca rostrata

4. Plumeria
Veel tropischer gaat het niet worden. Deze tropische kamerplant met bloem is gek op licht en warmte. Wij zijn gek op deze fraaie verschijning!

5. Dahlia
Ook voor de bloemen is warmte niet zo fijn. Kies voor Dahlia’s, die zijn er dol op! Zo hebben je klanten langer plezier van hun bos. Je vindt ze bij Dobbeflowers in het GTC.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

zestien − vier =