Groen & gezondheid

Drie dingen die je niet wist over Kurkuma

19 juni 2018
Curcumaplant

In het Waterdrinker Green Trade Center (GTC) is de Curcumaplant volop verkrijgbaar. De exotische plant komt oorspronkelijk uit India, Maleisië en Thailand waar ‘ie ook wel bekend staat als de Siamese of Thaise Tulp. Hieronder beschrijven we drie dingen die je waarschijnlijk nog wist over het plantje en het geneeskrachtige kruid dat uit de wortels komt.

1. Kurkuma of Curcuma?

Laat het voor eens en voor altijd duidelijk zijn: de plant heet Curcuma, het kruid heet Kurkuma en de werkzame stof in het kruid heet curcumine.

2. Kurkuma & gezondheid

De werkzame stof curcumine dat uit de wortel komt van de Curcumaplant is gezond voor de spijsvertering en is helend voor lever, gal, maag, darmen, longen en het bloed. Het heeft kankerwerende en ontstekingsremmende eigenschappen en kan het ontstaan van tumorcellen tegengaan, remmen in de groei en zelfs doden – zo blijkt uit recent onderzoek. Curcumine is een van de krachtigste en meest veelzijdige natuurlijke geneesmiddelen en één van de belangrijkste medicijnen uit de Indische en Chinese geneeskundige traditie.

3. Curcumaplant & het goede doel

Koop je een curcumaplant van Roots for Moods? Dan draag je bij aan internationaal wetenschappelijk onderzoek naar de geneeskrachtige werking. Per verkochte Curcuma draagt de teler een bedrag af aan de Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker. Deze stichting stimuleert onder meer het onderzoek van het Academisch Medisch Centrum van de Universiteit van Amsterdam en subsidieert dit onderzoek voor een belangrijk deel.

Bron: http://www.rootsformoods.com/

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

twintig + 12 =