Het werk van..

Meet the Designer: Karooz

10 augustus 2018
Karooz

Ze heeft de liefde voor ambacht niet van een vreemde. Emma Wardenier dook in het atelier van haar vader voor een opdracht van school en al snel volgden accessoires van hout en rubber; meet Karooz! 

 Je hebt het materiaal van de potten zelf ontwikkeld. Vertel.
‘Het is allemaal begonnen op school. Ik volgde de richting meubelontwerp en kreeg voor mijn eindwerk een uitdagende opdracht: ontwikkel een innovatief materiaal/ meubel. Mijn doel: een nog niet bestaand materiaal ontwikkelen waarmee men meubels, woonaccesoires en andere nuttige woonobjecten kan mee maken. Ik kwam op het idee door rond te snuisteren in mijn vaders atelier; hij plaatst houten vloeren, terrassen en ontwerpt badkamers van teakhout. Zijn werkplaats ligt vol interessant materiaal. Ik vond er teakplanken met daartussen stukken rubber. Dat leek me een interessante combinatie, waar bovendien nog niet veel mee gedaan is. Ik ging ermee aan de slag, verbond kleine stukken massief hout met rubber en na veel experimenteren ontwikkelde ik de houtmozaïek.’

Waar haal je je inspiratie vandaan?
‘Ik probeer niet stil te zitten en blijf dingen uittesten, dan ontstaat er vaak vanzelf wat. Mijn drive is om mensen te laten zien dat hout ongelofelijk veel mogelijkheden biedt en dat je er de meest verassende creaties mee kunt maken.’

Waar komt de naam Karooz vandaan?
‘Letterlijk is karooz een andere naam voor vierkantjes. Er schuilt wel een filosofie achter de naam en de slogan Poetic wood creations. De Karooz filosofie kun je het best samenvatten in ‘’een streven naar uitmuntendheid.’’ Ambacht en innovatie gaan daarbij hand in hand. Net zoals kwaliteit en creativiteit. Natuur en technologie. Respect voor het verleden en de blik gericht op de toekomst. Praktische bruikbaarheid en een feeling voor poëzie. Liefde voor het materiaal maar altijd gericht op het creëeren van meerwaarde voor de klant.’

Is hout het enige materiaal waar je mee werkt?
‘Ik hou van veel materialen maar toch het meest van hout en rubber. Hiermee heb ik ook de meeste ervaring. Maar ik heb wel veel bewondering voor andere materialen en hun toepassingen. Ook hieruit haal ik veel inspiratie.’

Waar werk je nog meer aan op dit moment? Wat kunnen we nog van je verwachten?
‘Naast de onderleggers, matten, vazen, bloempotten gebruik ik het materiaal ook voor vloer-en wandbekleding. Maar ondertussen heb ik ook al een aantal nieuwe vormen in mijn hoofd zitten voor bloempotten en ook een accessoire dat van pas zal komen in de wereld van de verlichting.’

De bijzondere potten van Karooz zijn nu te bewonderen in de Design Box van het GTC. Kijk voor meer accessoires en informatie op Karooz.eu.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

achttien − 5 =