Nieuws

Woonplant van de maand september: Phalaenopsis

5 september 2018
Woonplant van de maand

De Phalaenopsis, orchidee in de volksmond, beleeft een ware comeback. De prachtige plant werd nog wel eens geassocieerd met oubollig, maar dat is september 2018 officieel verleden tijd. Bloemenbureau Holland heeft de exotische verschijning nu zelfs bekroond tot Woonplant van de maand.

En daar zijn wij het helemaal mee eens. Voordat we je alles vertellen over het uitgebreide aanbod in het Waterdrinker Green Trade Center (GTC), voorzien we je graag van wat interessante informatie over de herkomst: ze komen Ze komen oorspronkelijk uit de regenwouden van Zuidoost-Azië, waar ze als epifyt op bomen, takken en twijgen groeien met de wortels in de lucht.

In het GTC is deze maand een presentatie te bewonderen met de Elegant Shapes orchideeën van Kwekerij Bernhard en de Amore Mio Orchids van Van der Hoorn, zie hieronder. Uiteraard is dit slechts een greep uit het uitgebreide assortiment.

Ook kweker Opti-flor doet deze maand alles om hun ‘Artisto’ in het zonnetje te zetten. Ze hebben in samenwerking met FlowerFactor de sfeerfoto hierboven gemaakt om te laten zien hoe goed deze orchidee bij de populaire Urban Jungle trend past.

Heb je al zin om orchideeën te kopen? In het GTC is volop aanbod, laat je verrassen door de exotische verschijning!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

4 × twee =